Lingonfromage

Lingonfromage

Portioner
4

Ingredienser

  • 1 msk JOKK Lingon, koncentrat
  • 4 gelatinblad
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 0.5 liter lingon, färska eller frysta
  • 4 dl gräddfil

Recept

Blötlägg gelatinbladen i kallt vattenbad i 5 minuter.

Blanda socker, vatten och lingon i en tjockbottnad kastrull och låt koka på låg värme i 10 minuter.

Låt svalna och blanda sedan i JOKK Lingon.

Smält därefter ner gelatinet i en liten mängd av lingonblandningen i en tjockbottnad kastrull.

När gelatinet löst upp sig, blanda ner resterande lingonbladning under omrörning.

Tillsätt slutligen gräddfilen och fördela i portionsglas. Ställ glasen kallt, minst 4 timmar. Garnera med lingon innan servering.