Lingonfromage

Lingonfromage
Portioner 4

Ingredienser

  • 1 msk JOKK Lingon, koncentrat
  • 4 gelatinblad
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 0,5 liter lingon, färska eller frysta
  • 4 dl gräddfil

Recept

  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vattenbad i 5 minuter.
  • Blanda socker, vatten och lingon i en tjockbottnad kastrull och låt koka på låg värme i 10 minuter.
  • Låt svalna och blanda sedan i JOKK Lingon.
  • Smält därefter ner gelatinet i en liten mängd av lingonblandningen i en tjockbottnad kastrull.
  • När gelatinet löst upp sig, blanda ner resterande lingonbladning under omrörning.
  • Tillsätt slutligen gräddfilen och fördela i portionsglas. Ställ glasen kallt, minst 4 timmar. Garnera med lingon innan servering.

Dela

Scroll to Top