Frågor & svar

Här hittar du några vanliga frågor och svar om JOKK.

Avnjut den till frukosten, som smakrik måltidsdryck, i drinken eller som en ingrediens i ett recept.

JOKK har en hållbarhet på 9 månader. Produkten är högpastöriserad och sterilförpackad och har därför en lång hållbarhet utan att innehålla tillsatta konserveringsmedel.

Drycken håller i ca 3-4 dagar vid förvaring i max +8 C, efter att den öppnats.

De olika smakerna innehåller olika mycket socker. Mängden varierar mellan 7,5% och 10,5% socker beroende på bärets karaktär.

JOKK tranbär tillverkas av en blandning av vilda bär av sorten Vaccinum oxycoccus och odlade bär.

Tillverkningen sker i första ledet i bärpresseriet i Hedenäset där de färska bären pressas till bärkoncentrat. Därefter tas bärkoncentratet om hand i Närke, för sluttillverkning av bärdrycken.

JOKK bärdryck finns både som koncentrat och drickfärdig och finns i smakerna tranbär, lingon, svarta vinbär, blåbär, tranbär-svart vinbär och tranbär-blåbär.