Recept

Lingonfromage

4 portioner

Ingredienser

  • 1 msk JOKK Lingon, koncentrat
  • 4 gelatinblad
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • ½ liter lingon, färska eller frysta
  • 4 dl gräddfil

Instruktioner

Blötlägg gelatinbladen i kallt vattenbad i 5 minuter. Blanda socker, vatten och lingon i en tjockbottnad kastrull och låt koka på låg värme i 10 minuter. Låt svalna och blanda sedan i JOKK Lingon. Smält därefter ner gelatinet i en liten mängd av lingonblandningen i en tjockbottnad kastrull. När gelatinet löst upp sig, blanda ner resterande lingonbladning under omrörning. Tillsätt slutligen gräddfilen och fördela i portionsglas. Ställ glasen kallt, minst 4 timmar. Garnera med lingon innan servering.

Lingonfromage

Liknande recept

Lingonsmoothie

Lingonsmoothie

Vinterte

Vinterte

Saftig blåbärspaj

Saftig blåbärspaj